"Change happens through movement and movement heals"

 

Pilates

Met Pilates verbeter je jouw kracht, flexibiliteit en balans.
Pilates is een vorm met als doel bewust te leren voelen in je lichaam. Je ervaart waar disbalansen, de zwakke en krachtige plekken in je spieren zitten.

Pilates bestaat uit bewegingen die op het ritme van je ademhaling heel bewust uitgevoerd worden.

Vervolgens breng je met oefeningen je spieren in goede conditie en creëer je balans tussen je spieren onderling. Als je pilates beoefent werkt dat al heel snel door in je dagelijkse leven. Je gaat je houding en bewegingen aanpassen. Zo hef je disbalansen op en voorkom je ze. Door te focussen op de beweging én ademhaling merk je dat er geen ruimte meer is voor gedachten die door je hoofd heen kunnen gaan.

 

 

Tao Dru ruimte

 
   

inner cirkel - tao dru

   
 

Pilates

 

De laatste 15 minuten wordt er afgesloten met een diepe ontspanning/bodyscan. Dit geeft dan ook een zeer ontspannen en vitaal effect op je hele systeem na de les.

Pilates is een lichaamsoefening ontwikkeld door Joseph Hubertus Pilates(1880-1966). Joseph had geen sterke gezondheid ( rachitis, astma en reumatische koorts) Hij had een sterke wil om zijn gezondheid te verbeteren, daardoor verdiepte hij zich in oosterse gevechtsporten, yoga, Griekse en Romeinse wetenschap en anatomie. Deze disciplines bracht hij bij elkaar en overwon hij zijn ziekte en verbeterde hij zijn weerbaarheid. Hij heeft deze kennis gedeeld met vele mensen.

Fysiotherapeuten adviseren tegenwoordig ook steeds meer patiënten met nek- en rugklachten om aan Pilates te doen. Dit komt omdat je met Pilates ook werkt aan de dieper gelegen spieren. Je kunt hierdoor rugklachten en nekklachten verminderen en voorkomen.

Tegenwoordig is Pilates een goed fitnesssysteem dat veel gedaan wordt door professionele dansers, sporters en het is het "geheim" van vele beroemdheden.

Tarieven & lestijden

 

Wat mensen zeggen...

Chantalle

Al jaren doe ik aan Pilates op advies van de neuroloog. Ik had last van een hernia en moest de spieren versterken rond de rug en buik. Nu volg ik sinds een jaar pilates bij Anita. Zij geeft op een rustige manier les waardoor je bewust wordt van je lichaam. Door de rustige oefeningen worden je spieren goed versterkt. Na een uur les ronden we af met een geleide ontspanningsoefening. Daarna voel ik me heel goed. Sinds dat ik pilates beoefen heb ik geen last meer van mijn hernia. Ik blijf de les volgen om zo mijn lichaam sterk en mentaal gezond te houden.

Ann

Alweer een jaar geleden dat ik Pilatus ben gaan volgen bij Anita, de les wordt gegeven in een fijne ruimte en Anita geeft les op een rustige manier. Anita kijkt ook goed hoe het gaat en geeft tips hoe je een oefening anders kunt doen die beter bij jou past. Ik kom er altijd relax vandaan en het is op een fijne tijd in de ochtend. In mijn dagelijkse leven krijg ik er ook steeds meer baat bij omdat ik de oefeningen door kan voeren zodat ik bijvoorbeeld minder last heb van mijn nek en ik let beter op mijn houding. Het is dus een aanrader om erbij te komen.

Elfriede

Enthousiast, deskundig en oefeningen aangepast aan het niveau van de groep. Altijd ontspannen als ik er vandaan kom.