"Moving in stillness is healing yourself"

 

Tuina massage

Tuina massage is een druk en wrijf massage die in je lichaam een uitgebalanceerde en vrije stroom van levensenergie, de levenskracht herstelt.

Tuina is een massagevorm die gebaseerd is op de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM) en betekent letterlijk : druk en wrijf.

Net als bij de andere vormen van TCM gaat het er bij Tuina om in je lichaam een uitgebalanceerde en vrije stroom van levensenergie (Chi), de levenskracht te herstellen. Op die manier krijgt het lichaam de kans zichzelf te helen. De yin en yang aspecten van de levensenergie worden in balans gebracht en de circulatie van qi en bloed bevorderd.

 

Tuina massage

 
   

inner cirkel - tao dru

   
 

Tuina massage

 

Bij Tuina kan gericht op klachten worden gewerkt, maar ook een heerlijke ontspannende massage behoort tot de mogelijkheden.

Er wordt gekeken vanuit een holistische visie naar het totaal beeld van de mens met als uitgangspunt dat de geest het lichaam aanstuurt, alles wordt gestuurd van binnenuit. Elke klacht is een signaal die je iets wil zeggen.

Door gebruik te maken van ook nog andere vormen van behandeling wordt de energie in beweging gezet, dit steunt het zelf-genezend vermogen en hierdoor kan men tot inzichten komen.

Tarieven & lestijden

 
   

inner cirkel - tao dru

   
 
 

Chi Nei Tsang massage

Een eeuwenoude Taoìstische therapie die uitsluitend op de buik, hara en Po Ang, de navel werkt.

Chi Nei Tsang is een methode om geblokkeerde energie op te lossen in de buikorganen. De Taoisten van het oude China observeerde mensen en zagen dat ze energieblokkades in de buik vertoonden, waardoor de Qi, levensenergie, niet goed doorstroomde. Dit resulteerde in knopen en stagnatie in de buik. De Taoisten kwamen tot de conclusie dat negatieve emoties de meeste schade veroorzaakten.

De meest schadelijke emoties zijn:

  • angst,
  • boosheid,
  • verdriet,
  • zorgen,
  • depressie en weemoedig zijn.
 

 

Chi Nei Tsang massage

 
   

inner cirkel - tao dru

   
 

Chi Nei Tsang massage

 

Chi Nei Tsag is heel goed te gebruiken bij geblokkeerde energie in de buik. Wanneer er blokkades in de buikorganen ontstaan, krijg je knopen en verklevingen en gaan zenuwen, bloedvaten en lymfevaten stagneren. Zo zeggen de Taoisten dat een bepaalde emotie in een bepaald orgaan een energie obstructie geeft, die leidt tot ziekte.

Chi Nei Tsang betekent interne organenmassage die veel overeenkomsten vertoont met de TCM. Mantak Chia, de grondlegger van Healing Tao, heeft de Chi Nei Tsang tot ongekende hoogte gebracht.

Tarieven & lestijden