"Met liefde en passie en aandacht begeleid ik vrouwen tijdens hun zwangerschap!"

 

Gefeliciteerd, je bent zwanger !

Je bent zwanger en je wilt je goed voorbereiden op je bevalling. Jouw bevalling is succesvol als je ondanks alle afleidingen, pijn en prikkels helemaal bij jezelf en je kindje blijft, in je eigen "bubbel".Dat is precies wat je leert in mijn zwangerschapscursus.

En het is nog leuk ook. Het is heel fijn om uit te kunnen wisselen met andere zwangere vrouwen, inzicht te krijgen in wat er allemaal bij een bevalling komt kijken en ondertussen... tijd voor jezelf te nemen. Zo bereid je je optimaal voor.

Zelf heb ik twee prachtige zonen. Mijn eerste bevalling verliep zeer moeizaam. Toen ik opnieuw zwanger was ging ik daarom op zoek naar een cursus. Hier leerde ik dat ontspannen de belangrijkste tool is voor een vlotte bevalling.

Het resultaat mocht er zijn: een prachtige vlotte bevalling zónder pijn.

Dat wil ik graag doorgeven in de lessen die ik aanbied!

 

zwangerschapsyoga

 
   

inner cirkel - tao dru

   
 

zwangerschapsyoga

 

Ik geloof dat jouw bevalling een natuurlijk proces is dat zijn eigen wijsheid heeft waarop je volledig kunt vertrouwen.

In de lessen leer je hoe je jezelf kunt ontspannen tijdens de zwangerschap en de bevalling, dit oefenen we veel. Ademhalingsoefeningen helpen je in contact te blijven met jezelf en met je kindje, wat er tijdens de bevalling ook gebeurt.

Het resultaat is dat je tijdens de bevalling niet allerlei technieken hoeft toe te passen maar je alleen maar aan het proces hoeft over te geven. Je wilt dus weten hoe je het proces niet in de weg staat. De sleutel is je te ontspannen en te vertrouwen op je lichaam!

Er wordt naast verschillende ademhalingstechnieken gebruik gemaakt van yoga, chi kung, elementen uit de hypnobirthing en mindfulness oefeningen. Je krijgt ook praktische informatie rondom jouw zwangerschap. Ervaring is niet noodzakelijk. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen die zwanger is.

 
   

inner cirkel - tao dru

   
 
 

Tijdens de lessen komt verder aan bod:

  • Hormonen
  • Soorten weeën
  • Omgaan met twijfels, angst of pijn?
  • Hoe geef ik me helemaal over aan het proces?
  • Keuzes tijdens de bevalling
  • Wat als het allemaal anders verloopt dan gepland of gehoopt?
  • Hoe bereid ik me goed voor op de kraamweek?

Het volgen van de cursus helpt je met een natuurlijk vertrouwen aan je bevalling te beginnen.

 

zwangerschapsyoga

 
   

inner cirkel - tao dru

   
 

zwangerschapsyoga

 

Praktische informatie

We beginnen de les met het uitwisselen van ervaringen met een kopje thee.

De lessen zijn toegankelijk, rustig en "met beide voeten op de grond". Oefeningen zijn erop gericht bij jezelf te blijven. Doel is dat je het vanzelf toepast tijdens je bevalling.

De lessen vinden wekelijks in groepsverband plaats. Het is overigens ook mogelijk de lessen één op één – of samen met een zwangere vriendin – af te spreken. Je kunt op elk moment instappen in het lesprogramma.

Ik raad je aan vroeg met je lessen te beginnen om op die manier ruim tijd te hebben voor jouw voorbereiding. Gun jezelf meer dan 12-16 lessen zodat het een vanzelfsprekendheid wordt onder alle omstandigheden in contact met jezelf te zijn.

Zo is de kans op een succesvolle bevalling het grootste. Ook nadien kun je hier veel profijt van hebben. Het is trouwens superfijn om iedere week tijd en ruimte voor jezelf te hebben!

Je kunt als je wilt je hele zwangerschap meedoen (vanaf week 12).
Minimale afname is een reeks van 8 lessen (je kunt er altijd lessen bijnemen).

Veel verzekeraars vergoeden een zwangerschapscursus.

Lessen die je nog tegoed hebt omdat je eerder bent bevallen kun je na je bevalling gebruiken (yoga, chi kung en pilates).

 

 

Partnerworkshop

In deze workshop bereid je je samen voor op de bevalling, hoe mooi is dat! Het is praktisch en toepasbare informatie hoe je partner je op een fijne manier kan ondersteunen tijdens de bevalling.

Verschillende onderwerpen komen aan bod zoals oa ademhalingstechnieken om je weeën op de vangen, bewegingen om de ontsluitingsademhaling te versoepelen en bespoedigen, hoe kun je ontspannen, verschillende bevalhoudingen….. praktische oefeningen waar jullie beide echt iets aan hebben!

De workshop duurt 2 uur en kost € 65,-

 

zwangerschapsyoga

 

Je kunt ook terecht bij mij voor een zwangerschapsmassage. Het is zó fijn om jezelf wat extra rust te geven met alle veranderingen die je ervaart. In deze massage kom je helemaal tot rust en wordt er uitgebreid de tijd voor je genomen te beginnen met een kopje thee.

Tarieven & lestijden